Meny
På Bakfickan äter du vällagad husmanskost gjord på de bästa råvarorna
Förrätter
Ostron 'Fine de Claire' | 45/ST |
Sill och strömming med klassiska tillbehör | 225 |
Råraka med kalixlöjrom, rödlök, smetana & gräslök | 425 |
Öjebytoast med forellrom 1/2 eller 1/1 | 215/325 |
Fisksoppa med krutonger, rouille & Gruyère 1/2 eller 1/1 | 245/345 |
Nobissallad med avokado, tomat, gurka, rödlök & nobisdressing | 225 |
Vol-au-vent med gräddkokt svamp, kyckling, friterad lammbräss & dragon | 195 |
Råbiff med kapris, rödlök, rödbetor, dijonsenap & pommes frites 1/2 | 195 |
Varmrätter
Gravad lax med dillstuvad potatis | 295 |
Smörstekt gös med bakad spetskål, sandefjordsås med brynt smör, kräftor & kantareller | 425 |
Rödspätta ’À la dieppoise’ med svamp, musselveloute & kokt potatis | 385 |
Hälleflundra ’Piccata’ med broccolini, kapris, citron & stekta brödsmulor | 495 |
Operakällarens räksallad med avokado, ägg & nobisdressing | 295 |
Fisksoppa med krutonger, rouille & Gruyère | 345 |
Kroppkakor med svamp, äpple, linser från Gotland, hasselnötter, | 295 |
Biff Rydberg med pepparrot | 425 |
Halstrad råbiff med persiljesmör & pommes frites | 295 |
Råbiff med kapris, rödlök, rödbetor, dijonsenap & pommes frites 1/1 | 295 |
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon & inlagd gurka | 275 |
Grillad entrecôte med harissaaioli, tomatsallad & pommes frites | 525 |
Steak ’Hasse’ - cognacsflamberad oxfilé med pepparsås, | 565 |
Dessert
Osttallrik med fikon & äppelmarmelad | 165 |
Crème brûlée | 135 |
Oscar II:s tårta | 125 |
Bakad manjarichoklad med vaniljglass & körsbär | 145 |
Smulpaj med äpple, björnbär, mandel & vaniljglass | 135 |
En kula glass eller sorbet | 65 |
Chokladpralin | 55 |