En liten & intim krog med 28 platser

Radarparet Tore Wretman och Werner Vögeli arbetade sida vid sida under flera decennier, från nyinvigningen av Operakällaren 1961 och framåt. En fråga de ställde sig var vad man skulle göra för att stamgästerna skulle trivas. Jo: Tore och Werner kom gemensamt fram till att de som äter ute varje dag lätt blir trötta på gastronomiska rätter, vad de vill ha är vällagad husmanskost. Så därför har Operakällaren sedan dess serverat svensk husmanskost i huset.

Klassiska rätter i intim miljö


I anslutning till Operabaren ligger Operakällarens populära Bakfickan. Det är en liten och intim krog med plats för endast 28 personer. Här bokar du inte bord, utan slinker in och tar plats vid den berömda u-formade bardisken eller något av de små borden längs med väggarna. Du blir serverad vällagad husmanskost och på sommaren har du möjlighet att sitta på Bakfickans uteservering som vetter mot Jakobs Torg och Kungsträdgården.

Radarparet Tore Wretman och Werner Vögeli arbetade sida vid sida under flera decennier, från nyinvigningen av Operakällaren 1961 och framåt. En fråga de ställde sig var vad man skulle göra för att stamgästerna skulle trivas. Jo: Tore och Werner kom gemensamt fram till att de som äter ute varje dag lätt blir trötta på gastronomiska rätter, vad de vill ha är vällagad husmanskost. Så därför har Operakällaren sedan dess serverat svensk husmanskost i huset.